Latest News

InterDam en Van Dam bundelen hun krachten.

Posted by Paul Baggermans on 16 July 2020

Geachte Relaties,

InterDam en Van Dam, de twee toonaangevende Nederlandse producenten van brand- en explosiewerende wanden, deuren en ramen, bundelen hun krachten. Op dinsdag 14 juli hebben de drie aandeelhouders de deal formeel gesloten. Door ondertekening van het contract door Value Enhancement Partners, Berend Groeneveld en Groupe Gorgé verenigen de twee bedrijven, die dezelfde geschiedenis delen, zich na veertien jaar onder één naam: InterDam. De integratie van beide bedrijven wordt eind 2020 afgerond onder leiding van CEO Fraser Weir.

 

Door de twee bedrijven te combineren kan InterDam meer producten en diensten aanbieden, efficiënter werken, de kosten laag houden en een nog betrouwbaardere leverancier zijn van brand- en explosiebestendige deuren, wanden en ramen. Producten die mensenlevens beschermen en essentiële kapitaalgoederen redden in geval van calamiteiten bij offshore windstations, LNG- en petrochemische installaties, offshore olie- en gasplatforms, defensieschepen en -installaties en bij tunnels.

 

Bob de Lange, partner bij Value Enhancement Partners licht toe: “Deze fusie is een perfect voorbeeld van de strategische ontwikkeling die VEP als meerderheids- en actieve aandeelhouder nastreeft en ondersteunt. Het bedrijf dat in 1906 opgericht werd en gesplitst werd in 2007, fuseert nu in 2020, als marktleider binnen haar segment. Er worden grote synergieën mee gerealiseerd en een uitstekend platform gecreëerd voor toekomstige ontwikkeling en groei.”

 

Fraser Weir legt uit: “Samen kunnen we sneller en efficiënter innoveren en meer bijdragen aan nieuwe normen. En dat moet, want veiligheidsregels wordt steeds strenger in steeds meer regio's. InterDam en Van Dam hebben overlappende producten, maar veel type goedkeuringscertificaten zijn complementair. Wanneer we deze combineren, kunnen we onze klanten een breder scala aan oplossingen bieden. We worden de best gecertificeerde partner met de best passende oplossingen in de branche. ”

 

Zoals Leo van de Hoest van (voormalig) Van Dam beaamt: “Ik heb altijd geloofd in het samengaan van de twee bedrijven. Uiteindelijk gaat het allemaal over schaalvoordelen, waarbij we onze expertise in het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze specifieke producten/oplossingen in niche-markten kunnen versterken. Met één doel: onze klanten nog beter dan voorheen bedienen in hun specifieke wensen en hun projectrisico’s minimaliseren.

 

Als grotere leverancier heeft InterDam nu een ​​hogere productiecapaciteit met kortere levertijden. Dit betekent dat InterDam aan werven volledig gecertificeerde producten kan bieden met just-in-time levering. En EPC-aannemers kunnen beter binnen budgetlimieten blijven. Zoals Fraser Weir stelt, zullen niet alleen EPC's en werven profiteren, maar ook operators: “Omdat ze op InterDam kunnen vertrouwen dat de finale goedkeuring van hun kapitale projecten niet wordt vertraagd. Dit betekent meer zekerheid op een tijdige start van hun operationele cashflow.

 

De nieuwe CEO concludeert: “We hebben de volgende standaard al geïntroduceerd: brandwerendheid na een explosie. Dat wordt onze volgende missie: brandwerendheid na een explosie de nieuwe standaard maken voor veilig werken in een gevaarlijke omgeving. Al onze nieuwe producten zijn al gecertificeerd om aan deze norm te voldoen. Dus vanaf nu kunnen we nog meer veiligheid bieden dan de internationale normen eisen. En met een kostenefficiënte oplossing. Dit benadrukt onze nieuwe pay-off: your shield in the field."

 

=== EINDE ===

 

Voor verdere informatie:
Neem contact op met: InterDam / Benedenrijweg 186 / 2987 VB Ridderkerk / Nederland Fraser Weir: fwe@interdam.com / +31 6 22 41 06 30

 

 

Share on social media:

Topics: Safety, Fire ratings, Fire and blast rated doors, Maintenance & Repair

Recent Posts